S-a sinucis din cauza notelor proaste - Focus Prima TV

S-a sinucis din cauza notelor proaste

Gest extrem al unui copil de 15 ani din Năvodari. Băiatul și-a pus capăt zilelor, înainte de a ajunge la cursuri, din cauza certurilor cu părinții. Avea note din ce în ce mai mici la școală în ultima vreme iar asta îl nemulțumea, în special, pe tată. Psihologii atrag atenția părinților. Școala online a fost un factor de stres pentru copii. Au acumulat frustrări și goluri care, în fața unor comportamente nepotrivite, se pot transforma în tragedii.

Elevul de numai 15 ani din Năvodari era clasa a opta și urma să susțină evaluarea națională. La fel ca pentru mulți elevi, cursurile online nu au reprezentat un real ajutor, iar odată cu revenirea în bănci, performanțele sale școlare au scăzut.

Cum notele nu erau la fel de mari ca înainte, mustrările din partea părinților au început să curgă. Copilul n-a mai suportat presiunea și a recurs la gestul necugetat.

Acesta a fost, însă, picătura care a umplut paharul. De altfel, specialiștii spun că a crescut serios numărul copiilor afectați, psihic, de pandemie. Școala Online i-a umplut de frustrări iar lipsa socializării i-a făcut să se simtă din ce în ce mai singuri. S-au trezit brusc,doar ei cu ei în fața unor calculatoare.

Lipsa întâlnirii cu colegii și profesorii s-a dovedit și mai acută din cauza modului greoi în care școala însăși – de la cadre didactice, inspectorate și până la minister – s-au adaptat situației. La Navodari, niciun profesor n-a observat vreun comportament schimbat la copilul de 15 ani, care-a facut gestul extrem.

Total
0
Shares
Total
0
Share