S-ar vaccina dar nu au unde – Focus Prima TV

S-ar vaccina dar nu au unde

Într-o localitate din județul Suceava, sutele de oameni dornici să se vaccineze trebuie să parcurgă zeci de kilometri pentru a fi imunizați. În Liteni nu există nici un centru de vaccinare. Și nici nu va exista prea curând. Autoritățile locale dau din umeri și spun că deocamdată nu au vreo soluție.

Locuitorii din Liteni sunt dornici să se vaccineze! Deocamdată însă casa de cultură din localitatea suceveană cu peste 10 mii de locuitori nu a primit avizul pentru a deveni și centru de vaccinare. În aceste condiții, oamenii trebuie să parcurgă nu mai puțin de 20 de kilometri dacă vor să fie imunizați.

De altfel, vestea demarării campaniei de vaccinare a ajuns cu greu în unul dintre cele mai mici orașe ale țării.

La cei 82 de ani ai săi, nea Grigore spune că s-ar vaccina fără să stea pe gânduri. La fel ca și celorlați vârstnici care au dreptul legal de a primi serul, îi este însă imposibil să ajungă la un centru de vaccinare.

Unul dintre edil admite că deocamdată problema din Liteni nu are șanse să fie rezolvată curând.

Județul Suceava de care aparține orașul Liteni a fost epicentrul pandemiei în luna martie a anului trecut atunci când s-a confruntat cu o explozie a numărului de cazuri de infectare cu covid19. În prezent, localitatea se află în scenariul galben din cauza zecilor de cazuri de infectare.

Total
0
Shares
Total
0
Share