S-au actualizat definițiile de caz pentru COVID-19. Unele categorii trebuie testate de cel puțin două ori pe lună – Focus Prima TV

S-au actualizat definițiile de caz pentru COVID-19. Unele categorii trebuie testate de cel puțin două ori pe lună

Institutul Național de Sănătate Publică a actualizat, luni, definiţiile de caz pentru SARS-CoV-2. Potrivit noilor reguli, 14 categorii de persoane trebuie testate împotriva COVID-19, unele dintre ele chiar și de două sau patru ori pe lună.

Potrivit noii definiții de caz, un caz suspect de COVID-19 este orice persoană cu tuse, febră, scurtarea respirației și debut brusc al anosmiei, ageuziei sau disgeuziei (pierderea mirosului sau a gustului).

Cazurile sunt împărțite în: posibil (orice persoană care întrunește criteriile clinice: tuse, febră, scurtarea respirației și pierderea bruscă a gustului și mirosului), probabil (orice persoană care întrunește criteriile clinice și care are legătură epidemiologică cu un caz confirmat sau orice persoană care întrunește criteriile de diagnostic imagistic, și anume evidențe radiologice de leziuni compatibile cu COVID-19), confirmat (orice persoană care întrunește criteriile de laborator, și anume detecția acidului nucleic sau a antigenului SARS-CoV-2 într-o probă biologică).

Total
0
Shares
Total
0
Share