Saarland, primul land german care a ieşit din carantina naţională – Focus Prima TV

Saarland, primul land german care a ieşit din carantina naţională

Saarland, un mic land din vestul Germaniei, a devenit marţi prima dintre cele 16 unităţi administrative federale ale Germaniei care a ieşit din carantina impusă la nivel naţional, după ce prim-ministrul său a considerat că rata locală a infectărilor, mult mai mică în comparaţie cu restul ţării, şi testarea extensivă a rezidenţilor au justificat această decizie, informează DPA.

Începând de marţi, restaurantele în aer liber, cinematografele, teatrele, sălile de sport şi alte spaţii publice din Saarland au primit permisiunea de a se redeschide pentru persoane care prezintă rezultate negative la teste rapide antigen realizate cu cel mult 24 de ore în urmă.

Grupuri de 10 persoane care au rezultate negative la teste COVID-19 vor putea să se reunească în exterior.

“După un an de pandemie, trebuie să ne gândim la mai multe lucruri, nu doar la închidere şi la restricţii”, a declarat prim-ministrul Tobias Hans. “Nicio infectare cu noul coronavirus nu va rămâne nedetectată”, a adăugat el.

În comparaţie cu restul ţării, rata infectărilor din Saarland este mică. Incidenţa la şapte zile a noilor infecţii raportate la 100.000 de locuitori a rămas constant sub pragul de 100. Duminică, acest indicator era de 88,2.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share