Sală de sport vandalizată sub ochii autorităților - Focus Prima TV

Sală de sport vandalizată sub ochii autorităților

Bani europeni aruncați pe Dunăre la Viziru, în județul Brăila, unde copiii din localitate nu au unde să faca sport, deși în 2008 a fost dată în folosință o sală de sport ultramodernă. Numai că nici primarul care era atunci, nici cei care au urmat, nu au racordat-o la utilități, și nu a putut fi folosită. Între timp, școala lângă care fusese construită s-a închis, iar copiii au fost mutați în altă parte. Transformată în sală de sport pentru tineri, clădirea a fost între timp vandalizată.

Sala de sport din comuna Viziru a fost inaugurata in 2008, dar fara utilitati, ceea ce a facut sa fie imposibil de folosit.

Despre valoarea investitiei realizata cu fonduri europene nimeni nu mai stie nimic. Cladirea ar fi evaluată acum la 1 milion de lei, iar pentru reabilitare si conectarea la utilitati ar trebui 300 de mii de lei, spune primarul actual.

Localnicii spun că sala de sport a fost construita de ochii lumii, mai mult cu scop electoral și cu dezinteres pentru banii publici.

Unul dintre fostii edili a murit de covid si nu mai poate explica ce s-a intamplat, iar celălalt nu se consideră vinovat.

Cum scoala nu putea s-o folosească, sala de sport a fost transformata in 2010 in sala pentru tinerii care voiau sa faca sport. Ce sporturi au practicat acestia se vede in starea de degradare care depaseste orice limita. Localniciilor nu li se pare normala situatia, dar nici nu au alte asteptari de la alesii lor

Din 2008 si pana in 2022 nici un organ abilitat al statului nu a sanctionat pe nimeni si nici nu a verificat daca investitia exista sau nu. Începand cu cei de la Curtea de Conturi si terminand cu birourile teritoriale ale Ministerului Fondurilor Europene, nimeni n-a intrebat nimic.

Total
0
Shares
Total
0
Share