Salvați de robotul medical – Focus Prima TV

Salvați de robotul medical

Riscau să rămâna paralizați, dar cu toate acestea medicii au reușit să îi salveze cu ajutorul celui mai performant robot medical. Vorbim despre 15 pacienți care în ultimele 12 luni au trecut prin operații neurochirurgicale, dar care datrorită Robotului MAZOR X au putut fi externați chiar în a doua zi
după operație. Spitalul de Neurochirurgie din Iași este singura unitate medicală din țară care deține o astfel de tehnologie de ultimă generație, și a doua din Europa.

Robotul MAZOR X reprezintă una dintre cele mai moderne și importante dotări pentru un Spital la care ajung pacienți din toată țara. Dispozitivul a salvat până acum viața a 15 pacienți.

Marele avantaj pentru pacienți este acela că timpul de spitalizare este mai mic, aceștia putând fi externați chiar și a doua zi.

După fiecare operație, cadrele medicale învață tot mai multe despre eficiența robotului MAZOR X iar timpii de acțiune scad. Pentru pacient se poate vorbi de o siguranță mai mare și asta pentru că operațiile sunt minim invazive, spun specialiștii.

Spitalul de Neurochirurgie din Iași este singura unitate medicală din țară care deține o astfel de tehnologie de ultimă generație, și a doua din Europa.

Total
0
Shares
Total
0
Share