Sancțiunile pentru absența parlamentarilor de la serviciu ar putea crește drastic. În prezent sunt cât o masă în oraș – Focus Prima TV

Sancțiunile pentru absența parlamentarilor de la serviciu ar putea crește drastic. În prezent sunt cât o masă în oraș

Parlamentarii care absentează nemotivat de la ședințele de plen sau ale comisiilor din care fac parte ar putea plăti scump: 1.100 de lei absența. În prezent, sancțiunea este de doar 100 de lei. În legislatura trecută, printre aleșii care s-au făcut remarcați pentru prea multe absențe nemotivate s-au numărat fostul ministru al Sănătății Nicolae Bănicioiu, fostul premier Victor Ponta, dar și Sebastian Ghiță sau Crin Antonescu.

Deputații și senatorii au obligația de a participa la toate ședințele dintr-o sesiune parlamentară. În caz contrar, sunt buni de plată: 1 la sută din indemnizație pentru fiecare absență nemotivată.

Sebastian Burduja, deputat PNL: „Comparând cu modele din alte state, am găsit că e nevoie de o sancțiune de 10 ori mai mare, de 10 la sută din indemnizație. Sunt, sau în sumă fixă sau procentuale, dar oricum un procent care se simte din partea celui care absentează, nu o chestie simbolică.”

Total
0
Shares
Total
0
Share