Șantier etern în cel mai bântuit castel din România – Focus Prima TV

Șantier etern în cel mai bântuit castel din România

Începute în urmă cu mai bine de doi ani, lucrările de restaurare ale celebrului castel Iulia Hașdeu din Câmpina înaintează cu dificultate. Turiștii care vor să treacă pragul domeniului care și-a câștigat supra-numele de cel mai bântuit loc din România mai au de aștept. Reprezentanții muzeului spun că vor întâmpina primii vizitatori abia în 2023.

Problemele castelului ridicat de Bogdan Petriceicu Hașdeu în memoria fiicei sale Iulia s-au acutizat de-a lungul timpului. Integritatea structurală a imobilului era în pericol, după ce ultimele lucrări de amploare au fost realizate în timpul regimului comunist.

Lucrările de restaurare presupun multă migală și atenție. Fiecare bucată de zid în parte este atent refăcută. Printr-un proces de reîntinerire trec și exponatele muzeului.

Reputația tenebroasă a locului nu îi sperie pe muncitorii care lucrează pe șantier.

Cel mai probabil, lucrările de restaure se vor încheia peste doi ani. Straniul edificiu a fost ridicat de Bogdan Petriceicu Hașdeu între anii 1894 și 1896 în memoria fiicei sale Iulia. Locul și-a atras o faimă macabră încă din acea epocă întrucât era folosit de dramaturg pentru ședințe de spiritism menite să-i mijlocească comunicarea cu copilul pierdut.

Total
0
Shares
Total
0
Share