Sarcina și vaccinarea pentru Covid, perfect compatibile – Focus Prima TV

Sarcina și vaccinarea pentru Covid, perfect compatibile

Și femeile care vor să rămână însărcinate se pot vaccina anti-COVID. Până acum nu există date care să arate că
imunizarea ar putea afecta sarcina. Din contră, se pare că în Israel o bună parte dintre femeile care s-au vaccinat în timpul sarcinii le-au transmis anticorpii și nou-născuților.

Ioana este mama unui băiețel de un an și opt luni, Tudor, și își mai dorește încă un copil cât mai curând. În urmă cu patru luni, tânăra s-a vaccinat anti-COVID.

Totuși, Ioana și-a pus întrebarea dacă e bine să încerce să rămână gravidă la o perioadă scurtă după imunizare.

Există și medici ginecologi care spun că femeile vaccinate pot rămâne oricând însărcinate, fără să fie vreun pericol pentru făt.

De altfel, nu există până acum date care să sugereze că imunizarea ar trebui să conducă la o amânare a sarcinii. În
plus, dacă ați făcut prima doză, iar ulterior descoperiți că sunteți gravidă, specialiștii vă recomandă să mergeți înainte cu rapelul.

Centrul pentru Controlul Bolilor din Statele Unite a realizat recent un studiu pe 35.000 de gravide care au fost vaccinate cu Moderna sau Pfizer. Concluzia? Efectele adverse nu au existat sau au fost ușoare. Rata pierderilor de sarcină și rata nașterilor premature sunt comparabile cu cele înregistrate înainte de pandemie. Medicii din Israel le-au luat-o înainte americanilor și au analizat impactul vaccinului asupra bebelușilor născuți din mame imunizate cu Pfizer. Cecetătorii au colectat sânge din cordonul ombilical a 40 de nou-născuți. Și au descoperit că
toți au dezvoltat anticorpi.

Femeile însărcinate care se infectează cu noul coronavirus sunt la risc să ajungă la Terapie Intensivă.

Vaccinarea în timpul sarcinii rămâne însă o decizie personală, care trebuie luată împreună cu medicul.

Total
0
Shares
Total
0
Share