Șase insule, deschise turiștilor, care au o rată scăzută de transmitere a COVID – Focus Prima TV

Șase insule, deschise turiștilor, care au o rată scăzută de transmitere a COVID

Instituirea unei liste galbene care condiționează călătoriile românilor la nivel internațional a făcut ca insulele, izolate sau nu, să devină principala alegere a turiștilor. Iată șase dintre insulele care s-au deschis turiștilor și au și reușit să țină sub control răspândirea pandemiei, aplicând și măsura prin care turiștii ar putea lucra de acasă, potrivit CNBC.

Mica insulă din Caraibe, Anguilla, s-a deschis turiștilor în luna noiembrie a anului trecut. Cu toate acestea, Anguilla a înregistrat doar 18 cazuri de coronavirus.

Turiștii se pot caza în hoteluri sau vile și pot lua masa în restaurantele din zonă. De asemenea, aceștia pot juca golf, pot face scuba dive și diferite excursii programate, atâta vreme cât acestea sunt certificate de guvern.

Turiștii pot aplica pentru ”o vacanță scurtă”, adică mai puțin de trei luni, prețul fiind în jur de 250 de dolari/ persoană. Studenții sau cei care lucrează de acasă pot opta pentru o formă de nomad, care costă aproximativ 2.000 de dolari/ an.

Turiștii din Marea Britanie sunt cei care au nevoie de pre-aprobare pentru a intra pe teritoriul insulei, dar și de un test COVID negativ. În plus, acestora li se impune și o perioadă de carantină de 10 sau 14 zile, depinzând de scopul vizitei.

Total
0
Shares
Total
0
Share