Satul în care hoții fac legea – Focus Prima TV

Satul în care hoții fac legea

Una din cele mai bogate comune din Bucovina este pe cale să devină o localitate fantomă. De frica hoților care îi calcă noapte de noapte, oamenii spun că sunt gata să se mute unde văd cu ochii. Într-o ultima încercare disperată au luat cu asalt primăria. Întreaga comunitate îi cere primarului să găsească o soluție pentru a pune capăt valului de infracțiuni.

Spargerea de locuințe a ajuns un fapt divers în comuna suceveană Șcheia. Revoltați, câteva zeci de săteni s-au dus să- ceară socoteală primarului.

Situație este disperată. Oamenii povestesc că spargerile sunt tot mai frecvente.

În ultimii ani, comuna Șcheia a cunoscut o dezvoltare impresionantă. Mulți gospodari au plecat la muncă peste graniță. S-au întors și au construit case ca afară. Bunăstarea lor a atras însă și atenția celor certați cu legea. Unul dintre săteni a fost călcat de hoți de cinci ori.

Aproape fiecare locuitor din Șcheia are o poveste legată de furturile din locuințe. Păgubiții spun că primarul și poliția nu fac nimic pentru a stăvili fenomenul. De-a lungul timpului, hoții s-au specializat. Adulții aleg țintele, iar infracțiunile propriu-zise sunt comise de copii.

Sătui să fie călcați de hoți, mulți localnici vor să plece din Șcheia. Locul a devenit însă unul rău famat așa că proprietățile lor nu mai valorează mare lucru. Chiar și așa, nimeni nu vrea să le cumpere.

Total
0
Shares
Total
0
Share