Scandal în PNL după ultimele numiri în Guvern. Filiala Cluj se revoltă: „Orban și Cîțu se cred Dumnezei-Deținătorii adevărului absolut” – Focus Prima TV

Scandal în PNL după ultimele numiri în Guvern. Filiala Cluj se revoltă: „Orban și Cîțu se cred Dumnezei-Deținătorii adevărului absolut”

Tensiuni în PNL după împărțirea funcțiilor de prefect, precum și după numirea secretarului general și a secretarului general adjunct din Guvern. Filiala Cluj se revoltă împotriva conducerii partidului după ce a pierdut atât funcția de prefect, cât și una dintre cele două funcții din Secretariatul General al Guvernului.

Filiala PNL Cluj a sperat până în ultimul moment că va putea să își impună un om în Secretariatul General al Guvernului. Pentru funcția de secretar general l-ar fi vrut pe Mircea Abrudean, după ce actualul prefect de Cluj s-a văzut nevoit să plece din funcție, aceasta fiind dată celor de la UDRM în urma negocierilor purtate în coaliție.

Însă, în funcția de secretar general al Guvernului, Florin Cîțu și-a impus propria numire, peste capul lui Ludovic Orban, susțin surse din partid. Președintele PNL l-ar fi vrut pe Tănase Stamule, însă Florin Cîțu și-a numit un apropiat, pe Tiberiu Horațiu Gorun. Anterior, Tiberiu Horaţiu Gorun a fost secretar general adjunct al Ministerului Finanţelor și este considerat omul deputatului PNL de Gorj, Dan Vâlceanu, prieten bun cu actualul premier. 

După numire lui Gorun, Mircea Abrudean a sperat că va ajunge măcar secretar general adjunct, însă în această funcție a fost numit Istvan Zahoranszki, de la UDMR. Decizia a fost publicată, marţi, în Monitorul Oficial. 

Total
0
Shares
Total
0
Share