Scandal între putere și opoziție pe PNRR – Focus Prima TV

Scandal între putere și opoziție pe PNRR

Scandalul banilor de la Uniunea Europeană agită puternic apele în politica dâmbovițeană. Miliardele din PNRR care ar trebui să vină de la Bruxelles s-au împotmolit în observațiile Comisiei, iar între Puterea și Opoziția de la București s-a iscat un adevărat război al declarațiilor. Protagoniștii acestuia: ministrul Cristian Ghinea și președintele socialdemocrat, Marcel Ciolacu.

Guvern nou, metehne vechi, ministerul de Finanțe a cerut bani din PNRR pentru a specializa angajații care
lucrează cu fonduri europene, însă suma cerută este una imensă 133 de mii de euro pentru fiecare persoană în parte. E cam mult a reacționat Comisia Europeană. Totodată, Guvernul a alocat la grămadă mai bine de un miliard de euro pentru reabilitarea termică a blocurilor, însă fără să ofere detalii tehnice despre investiție. Comisia Europeană cere explicații supimentare.

De partea cealaltă, ministrul Ghinea a venit cu lămuri referitoare la observațiile Comisiei.

Deși în primă instanță liderii social-democrați au susținut că decizia Comisiei Europene echivalează cu respingerea planului României, la scurt timp aceștia și-au nuanțat declarațiile.

Cristian Ghinea a venit și cu o provocare pentru președintele PSD Marcel Ciolacu.

Răspunsul liderului social-democrat nu s-a lăsat așteptat. La câteva ore distanță, Marcel Ciolacu a revenit cu o postare în careliderul PSD îl numește pe minstrul Investițiilor și Proiectelor Europene un dezastru național.

Total
0
Shares
Total
0
Share