Scandal la vaccinare, în Craiova – Focus Prima TV

Scandal la vaccinare, în Craiova

A fost scandal la Craiova, în faţa Sălii Polivalente, unde câteva sute de oameni au așteptat în frig, ore întregi, pentru a primi a doua doză de vaccin Pfizer. Aglomerația, cauzată de o eroare de sistem, i-a iritat pe oameni, care nici nu au primit o explicaţie concretă. Cei mai afectaţi au fost vârstnicii şi bolnavii cu diverse afecţiuni, care n-au mai răbdat şi au început să se certe cu autorităţile.

Aşa arătau cozile la primele ore ale dimineţii, în faţa centrelor de vaccinare din Craiova. Cauza aglomerației a fost o eroare de sistem. Astfel, aproape 200 de oameni au fost programați
la… aceeași oră, 8 dimineața. Din acest motiv, medicii nu au putut face faţă cererii și până la scandal nu a mai fost decât un pas.

Unii au încercat să intre chiar mai devreme decât erau programaţi, astfel că la uşile Sălii Polivalente din Craiova s-a iscat un haos general, iar distanţa socială a lipsit cu desăvârșire.

La Craiova, regula prevede ca doar 60 de persoane să se vaccineze în 12 ore. Asta înseamnă că, într-o singură oră, nu trebuie să fie programaţi mai mult de 5 doritori. În urmă cu 3 săptămâni însă, reprogramările pentru Pfizer s-au făcut manual, iar pentru toţi cei care erau trecuţi pe listele de
aşteptare a fost schimbată ora de vaccinare. Reprezentanţii DSP spun că problema va dura două zile, timp în care oamenii sunt rugaţi să fie înţelegători.

Rapelul pentru doza de vaccin Pfizer se va face astăzi şi mâine în Craiova, urmând ca restul de doritori să fie imunizaţi cu vaccinul Astra Zeneca.

Total
0
Shares
Total
0
Share