Scandal pentru transportul gratuit al elevilor - Focus Prima TV

Scandal pentru transportul gratuit al elevilor

Lupta elevilor cu Guvernul, pentru transportul gratuit asigurat acelor dintre ei care fac naveta pentru a merge a școală s-a mutat în stradă, cu proteste și scandări. Pentru că nu au primit aprobare să protesteze în fața Casei de Cultură a Sindicatelor, elevii din Constanța au profitat de prezenta premierului în orașul lor pentru a-și spune nemulțumirile. Sau așezat în calea lui Florin Citu , care participa la o sedinta de partid, și i-au cerut să nu mai ignore Legea Educației, care le acordă transport gratuit. Aproape două milioane de copii sunt supuși riscului de sărăcie, iar 31,5 la sută dintre aceștia, în special din mediul rural, trăiesc în condiții de deprivare materială severă. Iar sărăcia și abandonul școlar merg mână în mână, spun elevii.

Relaţia dintre asociațiile de elevi şi autorităţi s-a deteriorat grav în ultimul an marcat de criza sanitară și mutarea
cursurilor în online. Situația a scos la suprafață neajunsurile sistemului de educație, spun copiii. Iar tensiunile au culminat în momentul în care Guvernul a eliminat gratuitatea transportului pentru elevii care studiaza in alta localitate decat in cea de domiciliu si a fost anunțată intentia de a deconta biletele, dar numai in anumite intervale de distante si la anumite preturi de calatorie.

Elevii sunt nemultumite că Ordonante de Urgenta adoptată de Guvern prevede faptul că celor care locuiesc la internat sau in gazda li se vor deconta 8 calatorii dus-intors pe semestru.

In viitor, biletele elevilor vor fi decontate nu mai mult de 30 leipe luna pentru distanta de 3 km de acasa pana la scoala. Elevii se consideră umiliți de Guvern și spun ca această modificare de lege încurajează abandonul scolar

Total
0
Shares
Total
0
Share