Scandalul plajelor de la Mamaia – Focus Prima TV

Scandalul plajelor de la Mamaia

Lărgirea plajelor din nordul staţiunii Mamaia a iscat un scandal imens printre patronii cluburilor de lux si ai plajelor de fiţe. Lucrările de anvergură nu doar că au mărit suprafaţa de uscat a ţării, luând 50 de metri din mare, dar au şi înălţat nisipul cu un metru – doi. Şi cluburile şi beach-barurile sunt îngropate acum sub nivelul plajei şi în plus, la vară şezlongurile foarte scumpe nu vor mai sta chiar lângă apă.

În numai două luni, plaja din nordul stațiunii Mamaia s-a lărgit cu cel puțin 150 de metri. Până la primăvară, România va câștiga astfel 50 de hectare de teren. Însă înălţarea nisipului cu 2-3 metri, i-a luat prin surprindere pe managerii cluburilor de lux, care s-au întâlnit cu reprezentantii de la Apele Române pe plaja din Mamaia. Printre patroni, mocneşte revolta.

Plaja cea nouă e mult mai sus faţă de nivelul mării, iar asta vine cu multe necazuri pentru investitorii din Mamaia Nord.

Construcţiile vechi de pe plajă trebuie demolate acum şi refăcute pe noile amplasamente, cu unul sau doi metri mai us faţă de vara trecută.

În Mamaia Nord şezlongurile se-nchiriau cu 5o sau cu 75 de lei în zona cluburilor de fiţe, iar paturile şi baldachinele cu 2-3oo de lei. Pe plaja nou construită aşa ceva nu va mai fi posibil. Toate vor fi la liber, iar asta înseamnă pierderi pentru operatorii de plajă.

Patronii cluburilor şi managerii plajelor se văd în pierdere, deodată. Soluţia ar fi ca Apele Române să le permită, într-un fel sau altul, să-şi ducă afacerile pe plaja nou creată, adică lângă apă.

Anul acesta Apele Române au micşorat cu 3o la sută valoarea contractelor de închiriere a plajelor, din cauza pierderilor generate de pandemia de covid.

Total
0
Shares
Total
0
Share