Scenariu: 60+, vaccinare la liber în anumite zile – Focus Prima TV

Scenariu: 60+, vaccinare la liber în anumite zile

Inquam Photos / Octav Ganea

Persoanele peste 60 de ani ar putea în curând să se vaccineze fără programare, în anumite zile. Este doar una
dintre măsurile pe care Guvernul ar vrea să le ia pentru a accelera procesul de vaccinare. De asemena, se pregătesc mai multe campanii care să îi convingă pe români să meargă să se imunizeze. Coordonatorul campaniei de vaccinare din România a ținut astăzi o conferință de presă în care a anunțat mai multe schimbări.

Peste o suta de persoane s-au vaccinat in doar cateva ore, fara programare, la maratonul vaccinarii de la Spitalul Militar Dr. Carol Davila din Bucuresti.

La spitalul militar din Capitala continua sa vina si cei care aveau programare pentru vaccin. Acestia au intrari separate fata de cei fara programare.

La Iași, maratonul vaccinării împotriva Covid-19 are loc la Spitalul Clinic Militar de Urgență și durează până pe 11 mai la ora 24.00. Şi aici imunizarea populației se poate realiza fără programare în platformă, în baza cărții de identitate sau a pașaportului, iar vaccinul este Pfizer/BioNTech. Distanțați fizic și cu masca de protecție, ieșenii au profitat de ocazia oferită.

Tot până pe 11 mai, la ora 24.00, ține și maratonul vaccinării de la Spitalul Militar din Craiova, unde azi s-au prezentat pentru imunizare peste 100 de persoane. Serul este același ca la Iași, Pfizer/BioNTech.

Și la Cluj Napoca oamenii se pot vaccina non-stop la Spitalul Militar, timp de o săptămână.

Pe de altă parte, la Timișoara continuă proiectul pilot al vaccinării la cabinetele medicilor de familie. În decurs de 3 săptămâni aproape 600 de oameni au fost imunizați.

Centrele de vaccinare ale MApN vor fi deschide non stop.

Persoanele care se vaccineaza in cadrul maratonului vor fi programate si pentru efectuarea dozei de rapel.

Total
0
Shares
Total
0
Share