Schimb de replici în plen pe tema purtării măştii între Cristina Prună şi deputaţi de la PSD şi AUR – Focus Prima TV

Schimb de replici în plen pe tema purtării măştii între Cristina Prună şi deputaţi de la PSD şi AUR

Nepurtarea corespunzătoare a măştii de către mai mulţi deputaţi a dus, marţi, la întreruperea şedinţei mai multe minute şi la un schimb de replici între preşedintele de şedinţă, Cristina Prună şi trei deputaţi de la PSD şi AUR.

Preşedintele de şedinţă, Cristina Purnă (USR PLUS), le-a atras atenţia deputaţilor Daniel Ghiţă şi Dumitru Coarnă de la PSD, precum şi lui Lucian Florin Puşcaşu de la AUR, care purtau masca sub nas, că trebuie să o poarte “corespunzător”.

“Aş vrea să vă conformaţi, dacă nu, să părăsiţi sala de plen. În caz contrar, mă vad nevoită să aplic sancţiuni, conform articolului 244. Corespunzător înseamnă să vă puneţi masca deasupra nasului, domnul Ghiţă”, a spus Prună.

Deputatul PSD Dumitru Coarnă a spus că are probleme de sănătate şi are adeverinţă de la medic care îl exceptează de la purtatul măştii.

“Eu am probleme de sănătate. Ordinul comun 874, al Ministerului Sănătăţii şi Ministerului de Interne, care are reguli şi excepţie. La excepţie sunt trecute anumite categorii de persoane care, cu avizul medicului, sunt exceptate de la portul măştii. Eu am această adeverinţă medicală, am toate documentele medicale necesare. O port de multe ori din respect, dar în momentul în care mă sufoc la propriu trebuie să iau aer că altfel nu mai pot să rămân în sală. Este lege în sensul ăsta. Înainte să faceţi aprecieri, mă gândeam că era bine ca şi dumneavoastră să citiţi legea, nu să faceţi aprecieri ultimative, de parcă sunteţi deţinătorul adevărului absolut”, a spus Coarnă de la tribuna Camerei Deputaţilor.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share