Școala a început cu toaleta în fundul curții - Focus Prima TV

Școala a început cu toaleta în fundul curții

Un nou an școlar, aceleași metehne și lipsuri dintotdeauna. Peste 800 de unități de învățământ din România, marea majoritate din mediul rural, primesc elevii la fel ca pe vremea lui Spiru Haret. Cu toalete în spatele curții. Revoltătoare este situația dintr-o comună botoșăneană. WC-ul stă să cadă la propriu peste copii. La numai doi pași, însă, în aceeași curte, se află primăria din localitate, unde angajații, în frunte cu primarul, folosesc o toaletă modernă.

În 2021, 200 de copii din comuna botoșăneană Dimăcheni au început școala în aceleași condiții ca și bunicii lor. De doi ani autoritățile locale su demarat un proiect pentru modernizarea toaletei. Lucrările s-a împotmolit încă de la debut.

Paradoxal este că în aceeași curte în care se află școala, la numai câțiva metri de toaleta insalubră, se află și clădirea primăriei din comună. Angajații de aici beneficiază însă de o toaletă modernă, cu apă curentă și cele mai bune condiții.

Părinții sunt revoltați de situație. Condițiile de evul mediu transformă școala într-un calvar pentru cei mici.

Cu privirea în pământ, copiii pot doar să viseseze la condiții mai bune.

Ministerul Educației anunța în urmă cu un an că în România mai sunt încă 836 de unități de învățământ cu toaletele în curte.

Total
0
Shares
Total
0
Share