Școala online le-a stricat vederea elevilor – Focus Prima TV

Școala online le-a stricat vederea elevilor

Spital privat Oltenita

Un medic din Spania este speranța copiilor români care au probleme grave cu vederea și pentru care sistemul nostru medical nu are soluții. Împreună cu echipa sa, specialiști în optometrie funcțională, medicul vine periodic în țara noastră și oferă pacienților un tratament revoluționar. Iar cazurile sunt
din ce în ce mai multe. Timpul petrecut în fața ecranelor odata cu scoala online, a crescut cu 50 la sută numărul copiilor cu strabism sau miopie.

Milan are 14 ani și este clasa a noua. Face școală online de un an și deja are probleme cu vederea
Oboseala își spunea cuvântul după fiecare zi de cursuri, iar din cauza lipsei de socializare a devenit mai retras.

Tatăl lui a fost primul care a sesizat problemele cu vederea..

Mai mult timp în fața monitorului, fie pentru școală, fie pentru distracție poate dăuna vederii copiilor, conducând la oboseala ochilor, dureri de cap și dificultăți de concentrare. Și cu cât ecranele sunt mai mici, cu atât ochii se forțează mai mult pentru a focusa imaginea .

Vergara Pillar este un medic spaniol specializat în optometrie, știință care face legătura între problemele de vedere și modul cum acestea ne afectează mișcarea zilnică.

Utilizarea în exces a ecranelor mici, cum sunt telefoanele inteligente, îi poate expune pe copii unui risc mai mare de a dezvolta diferite probleme oculare seriose. O dovedesc părinții care merg cu copiii la consult.

Organizația Mondială a Sănătății recomandă copiilor sub 5 ani să nu petreacă mai mult de o oră pe zi în fața dispozitivelor digitale, iar copiii sub 1 an să nu fie deloc expuși acestora.

Total
0
Shares
Total
0
Share