Școli închise din cauza frigului - Focus Prima TV

Școli închise din cauza frigului

La Timișoara, nu Covid-ul închide școlile, ci… frigul! Peste 5.000 de elevi din oraş au cerut să treacă în online, deoarece în clase NU sunt mai mult de 15 grade. Cei de la Primărie ridică din umeri şi spun că situația a apărut din cauza întârzierii unor lucrări.

Îmbrăcați în geci și cu gluga sau caciula pe cap. Așa învață elevii școlii generale nr 16 din Timișoara. În condițiile în care afară sunt 6-7 grade, în școală temperatura nu trecea de 15 grade. Părinții și profesorii sunt disperați și spun că, în aceste condiții, copiii trebuie să înveţe de acasă.

Până acum 5 școli au cerut să treacă în online din cauza frigului.

Una dintre școli și-a trimis deja elevii acasă, iar în celelalte 4 cursurile vor fi suspendate începând de mâine.
Reprezentanții Inspectoratului Școlar spun că este o bătaie de joc din parte Primăriei Timișoara la adresa părinților, elevilor și a profesorilor. O asemenea situație, în care școlile să se închidă din cauza frigului, n-a mai fost din anii 90.

Reprezentanții Primăriei par depășitiți de situație și dau vina… când pe creșterea prețului la gaz… când pe lucrările
de modernizare care au început în primăvară și au înregistrat întârzieri majore.

Problema lipsei căldurii se înregistrează și în sute de apartamente din oraș racordate la rețeaua centralizată de
termoficare. Compania locală de distribuție a agentului termic este înglodată în datorii. Pe lângă banii destinați furnizorilor de gaz și cărbune, Primăria Timișoara mai are de achitat o amendă de 21 de milioane de euro. Luată pentru că nu a cumpărat certificate verzi obligatorii când a folosit cărbune pentru obținerea agentului termic.

Total
0
Shares
Total
0
Share