"Se aud țipete, e mult sânge". Oamenii din Herson povestesc îngroziți despre disparițiile inexplicabile din timpul nopții - Focus Prima TV

“Se aud țipete, e mult sânge”. Oamenii din Herson povestesc îngroziți despre disparițiile inexplicabile din timpul nopții

Mii de ucraineni încearcă să fugă din zonele ocupate de ruși, unde trăiesc sub teroare și focuri de armă. “Rușilor le place să tragă. Nu au ce face, trag în aer și li se pare amuzant că toată lumea se ascunde”, spune un bărbat. Alții vorbesc despre disparițiile inexplicabile ale ucrainenilor noaptea: “Noaptea se aud țipete apoi auzi că cineva a fost răpit sau ucis”.

Jurnaliștii CNN au vorbit cu mai mulți ucraineni despre încercările lor disperate de a fugi din Herson, regiune aflată sub controlul Rusiei. Oamenii au povestit despre disparițiile inexplicabile din timpul nopții, despre frică și sărăcie. Nu au nici alimente, nici locuri de muncă.

Oficialii ucraineni au declarat vineri că rușii au blocat acum ieșirile din Herson către zonele controlate de guvernul ucrainean și încearcă să-i trimită în Crimeea pe toți cei care doresc să plece. Rușii au intensificat patrulele și au crescut numărul punctelor de control.

Total
0
Shares
Total
0
Share