Se bate pentru primul loc cu Roma, Viena sau Praga - Focus Prima TV

Se bate pentru primul loc cu Roma, Viena sau Praga

Oradea, orașul modernizat în ultimul deceniu cu ajutorul fondurilor europene rivalizează în acest an cu marile orașe de pe Bătrânul Continent, vizitate de milioane de turiști. Clădirile de patrimoniu, un aqua-park modern și o cetate veche de sute de ani au făcut ca orașul să fie nominalizat la titlul de cea mai bună destinație europeană de vacanță. Turiștii își pot vota locația preferată pe o platformă de profil, însă lupta este crâncenă. Printre destinațiile propuse se mai numără Londra, Roma, Viena, Istanbul sau Praga.

Din fonduri europene, municipalitatea din Oradea a atras sute de milioane de euro, bani pe care i-a folosit pentru
îngrijirea și renovarea clădirilor de patrimoniu. Rând pe rând, fațadele imobilelor construite în urmă cu sute de ani în stilul baroc, art noveau sau seccesion au intrat într-un amplu proces de restaurare, și-au schimbat înfățișarea și au devenit un adevărat magnet pentru vizitatori

La acestea se adaugă Cetatea în care se află mormintele a 6 regi maghiari, ateliere de meșteșugărit, dar cel mai mare și modern aqua-park din vestul țării.Toate acestea au atras atenția platformei online EuropeanBestDestination care a decis să includă orașul de pe Crișul Repede în topul celor mai bune destinații turistice în anul 2022.

Numărul mare de turiști care au ajuns la Oradea în ultimii ani s-a datorat și numeroaselor evenimente organizate indiferent de sezon, destinate publicului de orice vârstă.

În competiție sunt incluse și alte 19 destinații europene. Printre ele se numără și Istanbul

Cu o populație de peste 11 milioane de locuitori, Istanbulul este singurul oraș din lume care se întinde pe două
continente, Europa și Asia.

Și Roma se află pe listă. Pe lângă faimosul Colosseum, acolo turiștii mai pot vizita și singurul muzeu din
lume dedicat pastelor.

Londra este și ea printre preferate. Capitala Angliei este una dintre cele mai mari centre urbane din lume și cu o
multitudine de obiective turistice. Big Ben, Tower Bridge sau Muzeul Madame Tussauds se numără printre cele mai vizitate locuri din lume de turiști.

Cei care călătoresc prin Europa își pot vota locația favorită până pe 10 februarie. Anul trecut, Oradea a fost vizitată de peste 160.000 de turiști.

Total
0
Shares
Total
0
Share