Se circulă din nou pe Canalul Suez – Focus Prima TV

Se circulă din nou pe Canalul Suez

Criza provocată de nava care a blocat Canalul Suez timp de aproape o săptămână a fost rezolvată. Ambarcațiunea fost repusă cu succes în circulație, iar autoritățile au anunțat că transportul maritim va putea fi reluat. Echipajele din Egipt și din întreaga lume au lucrat non-stop pentru reluarea navigației prin canalul Suez!

Cu o lungime de 400 de metri și o greutate de 200 de mii de tone, nava care transporta 16 mii de containere a fost scoasă din bancul de nisip! 370 de vase așteptau deblocarea transportului de navigație, printre care și cele 11 vapoare încărcate cu zeci de mii de oi din România. Deși va mai dura până când circulația maritimă va reveni la normal în totalitate, sute de nave au fost filmate din elicopter în timp ce tranzitau astăzi canalul.

Pentru operațiunea de scoatere a cargobotului au fost folosite zece remorchere! Autoritățile au declarat că nava a
ajuns în această poziție din cauza rafalelor de vânt foarte puternice. Nava Ever Given se deplasa din China spre portul olandez Rotterdam și era utilizată de o companie taiwaneză.

Din fericire, însă, autoritățile au precizat că nava nu are nicio defecțiune mecanică sau scurgeri de petrol și de gaze. În total, 12% din traficul naval global trece prin Canalul Suez, care leagă Marea Mediterană de Marea Roșie și oferă cea mai scurtă legătură maritimă dintre Asia si Europa.

Total
0
Shares
Total
0
Share