Se înmulțesc reacțiile adverse grave după rapel – Focus Prima TV

Se înmulțesc reacțiile adverse grave după rapel

A apărut o nouă reacție adversă la vaccinul anti covid19! O femeie din Timiș s-a aflat pe punctul de a intra în șoc a-na-filac- tic după administrarea rapelului la vaccinul Pfizer. Medicii au intervenit imediat și au reușit să preântâmpine probleme mai grave. Totul, după ce ieri o femeie din Vâlcea a suferit o paralizie facială după administrarea celei de-a doua doze de vaccin.

La Timișoara, o pacientă a avut o reacție de tip anafilactic. Este vorba de o asistentă medicală care, imediat după administrarea celei de-a doua doze de vaccin, a început să respire greu. Medicii au aflat că femeia era alergică. Au intervenit imediat și i-au dat medicația necesară.

Femeia a plecat după 20 de minute din spital fără a avea alte probleme de sănătate. Medicii spun că șocul anafilactic este trecut pe lista efectelor secundare enumerate de producătorul vaccinului. Cu toate acestea, incidența unei asemenea reacții este foarte rară.

Un efect advers sever și extrem de rar al vaccinului Pfizer a fost înregistrat și la o doctoriță din Vîlcea. După ce a primit cea de-a doua doză, femeia a suferit o paralizie facială. A fost transportată ulteiror la spitalul Universitar din Capitală. La scurt timp, femeia de 32 de ani și-a revenit, iar acum starea ei de sănătate este bună. Un alt efect advers asemănător a fost înregistrat și în cazul unui medic rezident
din Cluj care a avut o pareză temporară pe partea stângă a corpului. Nici medicul psihiatru Gabriel Diaconu nu a trecut de rapel fără reacții adverse. Cu toate acestea, cunoscutul medic a dat asigurări că deși s-a simțit rău, i-a fost mult mai ușor să treacă peste aceste simptome decât peste infecția cu
noul coronavirus.

Total
0
Shares
Total
0
Share