Se modifică valoarea SO-urilor pentru proiectele pe fonduri europene? – Focus Prima TV

Se modifică valoarea SO-urilor pentru proiectele pe fonduri europene?

Valorile SO-urilor cu ajutorul cărora se calculează dimensiunile exploatațiilor pentru proiectele pe fonduri europene s-ar putea modifica!

Ca în fiecare seară de marți, Ovidiu Ghinea a dedicat emisiunea ”Agricultura la Raport” accesării de fonduri europene, pentru a veni în ajutorul fermierilor care au nevoie de lămuriri. În cadrul emisiunii, consultantul Ion Păunel a venit cu o informație în premieră din cadrul grupurilor de lucru de la MADR, legată de valoarea SO-urilor pentru proiectele din anul 2021.

Se pare că Ministerul lucrează în acest moment la modificarea valorilor SO-urilor cu ajutorul cărora se calculează dimensiunile exploatațiilor pentru proiectele pe fonduri europene, astfel că începând cu acest an, coeficienții de calcul s-ar putea să fie diferiți față de până acum.

”Se lucrează la această dată și la schimbarea valorii SO-urilor care vor fi aplicabile începând cu acest an. Nu am informații clare despre cum o să arate, ele încă sunt în lucru, nu sunt aprobate, dar vor fi modificări. Presupun că o să fie și consultări cu fermierii și sperăm să fie schimbări spre bine. Din câte am observat eu și din discuțiile pe care le-am avut, la anumite culturi va crește numărul de SO-uri, la altele va scădea”, a precizat Ion Păunel.

Total
0
Shares
Total
0
Share