Se redeschid granițele pentru turiștii vaccinați - Focus Prima TV

Se redeschid granițele pentru turiștii vaccinați

Turiștii vaccinați vor putea reîncepe să călătorească. Mai multe țări își vor redeschide granițele, dar doar pentru cei care fac dovada că au fost imunizați împotriva virusului SarsCov2.

Românii care își doresc să călătorească în Israel vor putea face acest lucru din 23 mai. Atenție insă! Doar
persoanele vaccinate vor avea voie să intre pe teritoriul acestei țări. Înainte de a se urca în avion, turiștii vor fi supuși unui test PCR, dar și unui test serologic. Primul va indica daca persoana respectivă este sau nu infectată cu virusul SarsCov2, iar cel de al doilea va arăta prezența anticorpilor în sânge.

Un set asemănător de reguli se aplică și atunci când vorbim de călătorii în Slovenia. Pe lângă un test PCR
negativ care trebuie făcut cu 48 de ore înainte de intrarea în această țară, turiștii trebuie să fie imunizați împotriva
virusului SarsCov2 și să prezinte un certificat de vaccinare. Atenție! Pe certificatul de vaccinare va trebui să fie menționat tipul de vaccin, dar și câte zile au trecut de la administrarea celei de a doua doze.

Grecia a anunțat că de vineri, 16 aprilie, turiștii vor putea intra în țară doar dacă fac dovada că s-au vaccinat sau dacă prezintă un test negativ împotriva virusului SarsCov2. De la 1 mai, și în Bulgaria se va putea intra în țară pe baza acelorași criterii.

Total
0
Shares
Total
0
Share