Se redeschid restaurantele și teatrele în Iași – Focus Prima TV

Se redeschid restaurantele și teatrele în Iași

Veste bună pentru ieșeni! Se redeschid restaurantele și cafenelele. Rata de infectare cu Covid-19 a scăzut sub 3 cazuri la mia de locuitori, așa că orașul trece din scenariul roșu, în cel galben. Măsurile de relaxare vor intra efectiv în vigoare de mâine dimineață, de la ora 6.00.

Restaurantele și cafenelele din Iași se vor deschide la interior în limita a 30 la sută din capacitate în intervalul orar 06.00 – 23.00. Atât patronii localurilor, cât și angajații, au fost încântați de vestea primită de la autorități.

Creșterea ratei de infectare din oras i-a afectat foarte mult pe patronii de restaurante din Iași, care au fost nevoiți să trimită angajații în șomaj tehnic. Unii dintre ei au încercat tot felul de soluții pentru a-și face afacerea să supraviețuiască.

Ieșenii nu se vor bucura doar de redeschiderea restaurantelor. Cinematografele și instituțiile de cultură,
precum teatrele, își vor redeschide și ele portile, dar cu aceeași limitare a capacitatii, de 30 la sută. S-ar putea redeschide chiar și sălile de noroc. Ieșenii trebuie să știe, însă, că nu se organizează petreceri de Revelion în niciunul dintre spațiile publice sau private, iar circulația pe stradă este intrezisă după ora 23. De la sfârșitul lunii noiembrie și până acum, la Iași, rata de infectare a scăzut constant, iar astăzi a
ajuns la 2 cazuri la mia de locuitori.

Total
0
Shares
Total
0
Share