Secretarul de stat francez pentru Afaceri Europene: „România trebuie să adere la Schengen. Este o ţară serioasă” - Focus Prima TV

Secretarul de stat francez pentru Afaceri Europene: „România trebuie să adere la Schengen. Este o ţară serioasă”

Clement Beaune, secretatul de stat francez pentru Afaceri Europene, a declarat marţi că România este o ţară serioasă atunci când vine vorba de apărarea propriilor graniţe şi că trebuie să adere la Spaţiul Schengen. Oficialul francez a promis că extinderea Spaţiului Schengen va fi una dintre priorităţile preşedinţei franceze a Consiliului Uniunii Europene care va începe în ianuarie 2022.

„În ceea ce priveşte Schengen, ştiu că vorbim de un punct sensibil şi important pentru România, de mai mulţi ani, pentru că, de aproape de un deceniu, România aşteaptă aderarea la Schengen. Trebuie să adere. Nu ştiu să vă spun exact când. Cred sincer că s-a adâncit criza din domeniul migraţiei, chiar în timpul (pandemiei – n.r.) de COVID, când am avut restricţii la frontiere. Dacă o ţară e serioasă, iar România este serioasă în ceea ce priveşte apărarea frontierelor, este un atu al Schengen, pentru că astfel controlează mai bine frontierele Europei”, a spus oficialul francez, la o întâlnire cu presa română.

Total
0
Shares
Total
0
Share