Secretul celor mai bune preparate de Paște - Focus Prima TV

Secretul celor mai bune preparate de Paște

Cozonac împletit ca în Ardeal, ori cu maia ca în Moldova. Pască dulce din Bucovina, frământată în unt, sau sărată ca în Munții Apuseni! Toate aceste preparate sunt nelipsite de pe masa de Paști a românilor. E greu să reziști atâtor arome și fiecare gospodină are secretul ei.

Este forfotă mare în bucătăriile din Transilvania. Cozonacul împletit este marca înregistrată a zonei.

Cozonacul împletit nu este unul pufos. Însă punctul său forte este umplutura care îl transformă într-un desert delicios.

La Iași, vedetă este cozonacul cu maia.

Dincolo de gustul deosebit, produsul este și foarte sănătos întrucât conține o cantitate mică de zahăr.

În Bucovina, nu există sărbătoare de Paște fără pasca dulce. Gospodinele din comuna Bosanci au început lucrul încă de dis de dimineață.

În Apuseni, pasca se prepară însă cu brânză sărată.

După ce este scoasă din cuptor, pasca, fie ea dulce sau sărată, se lasă la răcit. Mai apoi, gospodinele o pun în coș
alături de ouăle roșii. Toate aceste produse specifice paștelui vor fi duse în biserici pentru a fi sfințite.

Total
0
Shares
Total
0
Share