Secțiile Covid ar putea rămâne fără medici - Focus Prima TV

Secțiile Covid ar putea rămâne fără medici

Situație fără precedent în mai multe spitale din județul Iași. Secțiile Covid ar putea rămâne fără personal medical după ce tot mai multe cadre medicale refuză să mai lucreze în zona roșie. Refuzul oamenilor de a se vaccina, dar și fapul că nu au primit sporurile promise sunt câteva dintre motivele pentru care mare parte din personalul medical decide să iasă din lupta împotriva pandemiei.

Autoritățile sanitare din județul Iași se pregătesc deja pentru cel mai sumbru scenariu al valului 4. În ciuda exploziei numărului de infectări, secțiile destinate pacienților covid19 ar putea rămâne fără personal medical. Refuzul oamenilor de a se vaccina determină tot mai multe cadre medicale să… refuze și ele să mai lucreze în secțiile covid.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică sunt conștienți de gravitatea sitației și încearcă să găsească soluții pentru ca puținele cadre medicale care vor mai rămâne pe secțiile covid să poată face față numărului mare de infectări.

Pacienții se tem că odată cu micșorarea numărului de cadre medicale din secții vor fi nevoiți să aștepte mai mult, pe holurile spitalelor.

Nici la Suceava situația nu este mai bună! Spitalul Județean va deveni, din nou, unitate suport COVID

În spitalele din județul Suceava sunt internați 306 pacienți cu Covid! 5 comune și un oraș din județ au intrat deja în scenariul roșu, iar rata de vaccinare este sub 20%, printre cele mai mici din țară.

Total
0
Shares
Total
0
Share