Şefa diplomaţiei germane începe un turneu în Pakistan, Grecia şi Turcia - Focus Prima TV

Şefa diplomaţiei germane începe un turneu în Pakistan, Grecia şi Turcia

Ministrul de externe german Annalena Baerbock începe luni un turneu de patru zile în Pakistan, Grecia şi Turcia, informează DPA.

În toate cele trei ţări Baerbock are prevăzute, în afară de discuţiile cu oficialităţile guvernamentale, întâlniri cu reprezentanţi ai societăţii civile.

Şefa diplomaţiei germane va avea marţi şi miercuri, la Islamabad, întrevederi cu premierul pakistanez Shehbaz Sharif şi cu omologul ei Bilawal Bhutto Zardari.

În Pakistan, politiciana ecologistă va avea un schimb de opinii cu personalul ambasadei Germaniei şi cu reprezentanţii Societăţii germane pentru cooperare internaţională (GIZ), care s-a implicat activ în ajutorarea persoanelor aflate în nevoie de protecţie care au plecat din Afganistan.

Joi, ministrul german va avea la Atena discuţii cu premierul Kyriakos Mitsotakis, cu ministrul de externe Nikos Dendias şi cu alţi reprezentanţi ai executivului grec.

Numeroase întrevederi sunt prevăzute şi în Turcia. Annalena Baerbock doreşte să se întâlnească cu omologul său Mevlüt Çavusoglu şi va avea convorbiri cu reprezentanţi ai mediului de afaceri şi ai societăţii civile.

Între Ankara şi Atena există tensiuni politice, între cele două existând neînţelegeri legate de rezervele de gaz natural din Mediterana Orientală, de teritorii, de migraţie şi altele.

În timpul vizitei în Turcia, Annalena Baerbock va aborda şi problema opoziţiei acestei ţări faţă de aderarea Finlandei şi a Suediei la NATO.

La jumătatea lunii mai, Turcia a provocat surprinderea celorlalte state din NATO după ce afirmase că nu va sprijini aderarea Suediei şi a Finlandei la organizaţia euroatlantică.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share