Şeful diplomaţiei SUA spune că America sprijină Ucraina, dar doreşte dezoligarhizarea sa – Focus Prima TV

Şeful diplomaţiei SUA spune că America sprijină Ucraina, dar doreşte dezoligarhizarea sa

Adevarul.ro

Şeful diplomaţiei americane,  Antony Blinken, se află la Kiev, această vizită fiind un puternic semnal adresat de Statele Unite în direcţia Rusiei, după tensiunile de la frontiera ruso-ucraineană.

Antony Blinken este însoţit de subsecretarul de stat pentru afaceri politice Victoria Nuland, şi are programate întâlniri cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, precum şi cu ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, şi întrevederi cu reprezentanţi ai societăţii civile.  

Ţeful diplomaţiei americane va discuta cu preşedintele ucrainean Volodirmir Zelenski, nu numai despre Rusia ci şi despre necesitatea consolidării democraţiei în Ucraina. Antony Blinken s-a întâlnit deja, luna trecută, la Bruxelles, cu omologul său ucrainean, Dmytro Kuleba şi a averizat că o eventuală agresiune rusă în Ucraina va avea consecinţe. Erau momentele când ruşii masau în jur de o sută de mii de soldaţi la frontiera cu Ucraina. Între timp lucrurile s-au mai calmat, dar experţii spun că strategic vorbind ele sunt la fel de tensionate. S-ar părea că aşa-zisele manevre militare efectuare de ruşi au avut ca scop instalarea unor echipamente militare şi stocuri de armament pe teren. Soldaţii ruşi s-au retras din imediata apropiere a frontierei cu Ucraina, dar dacă li se să ordin să treacă la o eventuală ofensivă tot ceea ce necesită o astfel de operaţiune se află deja plasat la locul potrivit.

Total
0
Shares
Total
0
Share