Şeful penitenciarelor din Rusia confirmă că Navalnîi a fost trimis într-o colonie penitenciară. Nici avocatul dizidentului nu știe unde – Focus Prima TV

Şeful penitenciarelor din Rusia confirmă că Navalnîi a fost trimis într-o colonie penitenciară. Nici avocatul dizidentului nu știe unde

Şeful Serviciului federal al penitenciarelor din Rusia (FSIN), Aleksandr Kalaşnikov, a confirmat vineri că opozantul rus Aleksei Navalnîi a fost transferat din închisoarea “Matrosskaia Tişina” din Moscova într-un centru de detenţie din ţară, unde urmează să-şi ispăşească pedeapsa de doi ani şi jumătate de închisoare, relatează Reuters, RIA Novosti şi AFP, preluate de Agerpres. Nici avocatul lui Navalnîi nu știe unde se află acesta.

“El a fost transferat la locul unde ar trebui să fie prin decizia tribunalului”, a declarat Aleksandr Kalaşnikov, citat de agenţiile ruse de presă, adăugând că nu există “nicio ameninţare la viaţa sau sănătatea” opozantului rus în colonia penitenciară unde a fost transferat.

Kalaşnikov nu a precizat unde a fost dus exact Aleksei Navalnîi, conform RIA Novosti. Nu este clar dacă opozantul rus este încă pe drum spre locul nou de detenţie sau a ajuns deja.

Nici avocatul său nu știe unde a fost dus Navalnîi.

Vadim Kobzev, avocatul opozantului rus, a declarat vineri pentru AFP că nu știe unde se află clientul său, potrivit The Moscow Times.

Total
0
Shares
Total
0
Share