Senatul SUA a decis că punerea sub acuzare a lui Trump e constituțională. Procedura continuă cu ajutorul a 6 republicani – Focus Prima TV

Senatul SUA a decis că punerea sub acuzare a lui Trump e constituțională. Procedura continuă cu ajutorul a 6 republicani

Senatul Statelor Unite a început marţi (ora locală 13:00) al doilea proces de impeachment al fostului preşedinte Donald Trump. Acesta a fost inculpat de Camera Reprezentanţilor pentru „instigare la insurecţie”, în legătură cu asaltul fanilor săi asupra Capitoliului, în data de 6 ianuarie. Procesul a început cu un moment de reculegere în memoria victimelor. Este nevoie de o majoritate de două treimi pentru condamnare: 67 de voturi.

Senatorul Bill Cassidy, un republican din Louisiana, a fost singurul senator republican care și-a schimbat votul în privința constituționalității procesului de acuzare a fostului președinte Donald Trump.

Cassidy votase anterior în favoarea moțiunii republicanului Rand Paul care spunea că procesul, după ce Trump și-a părăsit funcția, este neconstituțional.

Într-o declarație pentru CNN, Cassidy a spus că a auzit o “declarație foarte bună la deschidere” de către cei care conduc acuzarea.

El a afirmat că au avut “argumente foarte bune” în privința întrebării de constituționalitate și că a vrut să audă din partea celeilalte tabere.

Total
0
Shares
Total
0
Share