Sesizarea lui Iohannis asupra unor modificări aduse Codului de procedură civilă - amânată pe 9 februarie - Focus Prima TV

Sesizarea lui Iohannis asupra unor modificări aduse Codului de procedură civilă – amânată pe 9 februarie

Curtea Constituţională a României (CCR) a amânat, miercuri, pentru 9 februarie, sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis asupra actului normativ pentru modificarea Legii 134/2010 privind Codul de procedură civilă.

Şeful statului arată în sesizare că legea, care i-a fost transmisă de Parlament pe 22 decembrie în vederea promulgării, vizează modificarea art. 524-526 din Codul de procedură civilă ce reglementează procedura contestaţiei la tergiversarea procesului, în vederea armonizării dispoziţiilor cu cele statuate prin decizia CCR 604/2020. Totodată, a fost introdusă printr-o normă distinctă, la art. III, posibilitatea contestării paternităţii stabilite pe cale judecătorească definitivă.

Preşedintele Iohannis afirmă că norma propusă a fost adoptată cu nerespectarea dispoziţiilor Legii 24/2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative, republicată, cu modificările ulterioare, referitoare la sistematizarea legislaţiei şi la unicitatea obiectului.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share