Simona Halep nu va mai juca tenis în acest an - Focus Prima TV

Simona Halep nu va mai juca tenis în acest an

Simona Halep, locul 9 WTA, a anunţat că nu va mai juca tenis în acest an. Fostul lider mondial a precizat însă că va reveni pe teren anul viitor, deoarece ,,mai are multe obiective de îndeplinit“, informează news.ro

,,Nu ştiu cât de lungă va fi perioada de recuperare, în acest moment nu mă gândesc la nimic altceva în afară de recuperare. Ceea ce este cert este că nu voi mai putea juca în acest an la niciun turneu. Sezonul 2022 este încheiat pentru mine. 2022, ai fost un an interesant, plin de evenimente. Ne vedem pe teren, 2023. Încă simt că mai am multe de dat pe terenul de tenis (…)”, a scris Simona Halep pe contul său de Instagram.

Halep a mai spus și că datorită antrenorului Patrick Mouratoglou a reînceput să creadă că mai poate juca la nivel înalt. ,, (…) în februarie, am fost foarte aproape să renunţ la tenis deoarece nu credeam că am suficientă putere pentru a reveni în top 10. Treceam prin multe momente de anxietate şi am crezut că este timpul să mă opresc pentru că era nesănătos din punct de vedere emoţional. Apoi am avut norocul să descopăr Patrick’s Academy unde am simţit atât de multă pasiune încât mi-a redat pasiunea pentru tenis. Datorită lui Patrick, încet-încet am început să cred că încă pot juca tenis la nivel înalt. Eram total deschisă la tot ceea ce mi-a spus să fac, la felul în care ar trebui să o fac şi la cantitatea de muncă pe care ar trebui să o depun. Am făcut totul pe deplin. Scopul meu era foarte clar: mi-am dat un an pentru a reveni în top 10“.

Fostul lider mondial susține că la Roland Garros a făcut un atac de panică, deoarece a simţit că acolo trebuie să joace excelent. “Am vorbit cu Patrick şi i-am spus că am nevoie să mă relaxez, să nu mai pun presiune pe mine şi să aibă răbdare şase luni. El m-a ascultat şi a fost de acord şi m-a susţinut 100%. Şi mai repede decât mă aşteptam, mi-am îndeplinit scopul şi am revenit în Top 10“, a mai scris Halep.

Simona Halep a adăugat că la US Open a fost extenuată mental şi, deoarece avea de ani probleme cu respiraţia, a decis să se opereze. “Nu am putut face asta mai devreme, deoarece tenisul era prioritatea mea şi nu am găsit timpul necesar şi lunile necesare pentru recuperare. Dar am simţit că este momentul să fac ceva pentru mine ca om. De aceea am făcut şi partea estetică, mai ales că nu mi-a plăcut niciodată nasul meu. Am făcut şi partea funcţională dar şi cea estetică, sunt sigură că mulţi mă înţelegeţi“.

Total
0
Shares
Total
0
Share