Sindicaliştii de la Metrou discutau despre asasinarea lui Drulă: Cât dreaq costă nişte racheţi? (stenograme) - Focus Prima TV

Sindicaliştii de la Metrou discutau despre asasinarea lui Drulă: Cât dreaq costă nişte racheţi? (stenograme)

Inquam Photos / Octav Ganea

Sindicaliştii de la Metrou, apropiaţi de liderul Ion Rădoi, au discutat în martie 2021, pe un grup de WhatsApp, despre mai multe “idei” pentru a rezolva conflictul cu fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă, la un moment dat fiind pusă în discuţie angajarea unor “racheţi ucraineni”.

Extrase din rechizitoriul prin care Ion Rădoi, preşedinte al sindicatului Unitatea – Sindicatul Liber din Metrou (USLM), a fost trimis în judecată de DNA în aprilie 2022, pentru folosirea influenţei şi şantaj, arată modul în care oamenii liderului de sindicat se gândeau să rezolve relaţia tensionată cu Drulă, în contextul protestelor declanşate de sindicalişti în martie 2021.

Potrivit rechizitoriului DNA, au fost identificate pe grupul de socializare WhatsApp al salariaţilor Metrorex, din care făcea parte şi Iulian Popescu, lider tineret la USLM şi persoană de încredere a lui Ion Rădoi, mai multe mesaje legate de nemulţumirile salariaţilor şi modul de rezolvare a acestora.

Unul dintre mesaje a fost transmis de Cozonac Cristian, cu referire la situaţia fostului director al Metrorex Ştefan Paraschiv şi a ministrului Cătălin Drulă.

Conform rechizitoriului, în cadrul acestui grup au fost vehiculate mai multe “idei” pentru a pune capăt nemulţumirilor, una dintre ele, vehiculată de Cozonac Cristian, fiind de “a pune preţ” pe capetele lui Drulă şi Paraschiv prin angajarea unor racheţi ucraineni, “ceva de calitate”, care să fie plătiţi în urma donaţiilor celor 5.000 de angajaţi – fiecare câte 1.000 de lei, urmând a fi strânsă suma de un milion euro: “hai pe ei”…”cât dreaq costă nişte racheţi d-ăia ucraineni” (…) “hai naiba să punem preţ pe capetele lor” (…) “5.000 de angajaţi dacă donează fiecare 1.000 lei” (…) facem vreun milion de euro şi luăm ceva de calitate” (…) “punem preţ pe 2 capete (…) Drulă şi directorul (…) şi-ai să vezi cum ne lasă lumea în pace” (…) “păi altfel nu se mai poate, ajungem la disperare”.

O altă idee vehiculată de un angajat Metrorex (NicuMTX) era aceea a “opririi din circulaţie a trenurilor de către mecanicii de tren, ca semn de protest pentru că li se taie salariile, a unei greve spontane pentru a nu fi acuzat sindicatul, mecanicii neputând fi daţi afară ca urmare a protestului deoarece “nu ai pe cine să angajezi în loc”.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share