Singura localitate fără mașini - Focus Prima TV

Singura localitate fără mașini

O inedită localitate italiană se află în inima munților Alpi. Pe lângă priveliștea spectaculoasă pe care o oferă, Chamois oferă un detaliu ieșit din comun: este singura localitate din Italia unde nu se circulă cu mașina. Asta datorită altitudinii de peste 1800 de metri la care este situată.

În Chamois, localitatea italiană cu doar o sută de locuitori, se poate ajunge doar cu telecabina Iar în localitate se merge doar pe jos și…eventual cu bicicleta! Pentru localnicii, acest aspect reprezintă un adevărat motiv de mândrie și nu vor ca lucrurile să se schimbe vreodată.

Chamois a fost izolată încă de la înființarea ei, în secolul 18. Deși autoritățile italiene au vrut să investească în construcția de drumuri, localnicii au făcut un referendum în anul 1955, prin care au respins înființarea unei șosele. Într-un final, s-a decis construirea unei telecabinei care funcționează și la momentul actual.

Inițial, numărul de locuitori din Chamois a fost de 350, însă populația a scăzut până la 106 locuitori, în prezent. Aceștia sunt încântați să primească turiștii și curioșii care vor să viziteze zona și îi primesc cu brațele deschise.

Total
0
Shares
Total
0
Share