Singura staţiune din ţară aflată integral într-un parc naţional, la faza planului urbanistic. Ce promit autorităţile – Focus Prima TV

Singura staţiune din ţară aflată integral într-un parc naţional, la faza planului urbanistic. Ce promit autorităţile

Autorităţile judeţului Dâmboviţa încearcă să transformare zona Peştera-Padina într-o adevărată staţiune turistică de interes general, cu locuri de cazare moderne, pârtii de schi şi, mai ales, într-o staţiune prietenoasă cu mediu.

Staţiunea Peştera-Padina este amplasată integral într-un parc natural, fiind singura de acest fel din ţară până în momentul de faţă.   CJ Dâmboviţa a semnat contractul de întocmire a Planului Urbanistic Zonal pentru Staţiunea Turistică Peştera-Padina.  

„Este o etapă extrem de importantă pentru proiectul nostru din munte, mai ales că, prin acest PUZ, se vor stabili funcţiunile staţiunii, modul de ocupare a terenului, regimul de înălţime al clădirilor ce vor fi construite, precum şi aspectul arhitectural al acestora. Vreau neapărat ca prin acest document, pe lângă aspectele sale care ţin de modul efectiv de construire în perimetrul staţiunii, să valorificăm la maximum patrimoniul natural din zonă şi să primeze protejarea mediului înconjurător din Munţii Bucegi”, a precizat Corneliu Ştefan.

Total
0
Shares
Total
0
Share