Situație critică în spitale - Focus Prima TV

Situație critică în spitale

Am ajuns în această situație critică pentru că ne-am relaxat prea mult în timpul verii. De această părere sunt nu numai specialiștii, ci și oamenii. Evenimentele cu mulți participanți au contribuit extrem de mult la numărul mare de infectări din valul 4, mai ales că oamenii nu au mai mers să se vaccineze când au văzut că autoritățile nu mai impun restricții. În plus, din cauza suprasolicitării secțiilor de Terapie Intensivă, mediciii și pacienții se tem să nu izbucnească din nou un incendiu.

Secțiile de Terapie Intensivă sunt pline, iar în spitale locurile care se eliberează se ocupă imediat. Pacienții trebuie
transferați sau rugați să revină, iar medicii sunt asaltați de cazurile grave care ajung în unitatea de primiri urgențe. Cum s-a ajuns aici? Medicii spun că relaxările din timpul verii au adus sistemul în acest punct.

Nici campania de vaccinare nu a fost un succes, spune profesorul Rafila, care este de părere că relaxările au venit
înainte ca obiectivele vaccinării să fie atinse

Ne-am relaxat și am renunțat la protecție, cred oamenii. Din păcate există și persoane care încă nu cred în existența virusului.

Luna octombrie va fi critică pentru spitale, iar numărul infectărilor va crește și se va menține ridicat. Abia din luna
noiembrie intensitatea valului 4 ar putea să se diminueze.

Medicii sunt speriați acum și de posibilitatea izbucnirii unui incediu, așa cum s-a întâmplat la Constanța, mai ales că secțiile ATI sunt pline. La Spitalul Victor Babeș din Timișoara, managerul a cerut deja ca timp de o lună și jumătate o autospecială de stingere a pompierilor să stea în curtea spitalului.

Autoritățile au decis să trimită săptămânal mesaje Ro Alert despre importanța respectării măsurilor de protecție, despre informare din surse oficiale și recomandarea vaccinării.

Total
0
Shares
Total
0
Share