Snobism, infantilism sau mitocănie? Soții Trump îl pun pe șeful servitorilor Casei Albe să-i întâmpine pe soții Biden – Focus Prima TV

Snobism, infantilism sau mitocănie? Soții Trump îl pun pe șeful servitorilor Casei Albe să-i întâmpine pe soții Biden

Când Donald și Melania Trump vor părăsi Casa Albă în dimineața zilei de 20 ianuarie, cei doi vor fi încă, tehnic, președintele și Prima Doamnă a Americii. Cel puțin până la prânz, când Joe Biden va fi oficial învestit președintele SUA. Cu toate acestea, soții Trump nu doar că nu vor participa la ceremonie dar au decis inclusiv să nu-i lase pe soții Biden să pună piciorul în reședința prezidențială atâta vreme cât Donald și Melania încă sunt acolo, gest calificat de CNN drept  deopotrivă snob și infantil.. Joe și Jill Biden vor fi în schimb întâmpinați de șeful administrației, care, printre altele, îi supervizează pe bucătarii, electricienii și servitorii Casei Albe.

Conform unuia dintre cele mai respectate ritualuri în democrația americană, de fiecare dată când are loc un transfer de putere la Casa Albă, președintele care părăsește funcția îl întâmpină pe cel pe cale să preia mandatul pe scările celebrei fațade de nord, cu coloane și portic. După acest moment, cei doi președinți se îndreaptă împreună spre Capitoliu unde are loc ceremonia oficială de învestire.

O tradiție de câteva sute de ani care a fost făcută țăndări de către soții Trump.

Pe 20 ianuarie, în loc de Donald și Melania Trump, soții Biden vor fi întâmpinați la Casa Albă de către administratorul clădirii, care, în calitatea sa de șef al personalului gospodăriei, supervizează bucătarii, electricienii și instalatorii, majordomii sau cameristele.

Total
0
Shares
Total
0
Share