Solidaritatea Sanitară organizează marţi mitinguri ale lucrătorilor din sănătate la Guvern, Preşedinţie şi Parlament - Focus Prima TV

Solidaritatea Sanitară organizează marţi mitinguri ale lucrătorilor din sănătate la Guvern, Preşedinţie şi Parlament

Federaţia “Solidaritatea Sanitară” din România (FSSR) organizează marţi acţiuni de protest în faţa sediilor Guvernului, Preşedinţiei şi Parlamentului, simultan cu manifestări de susţinere în spitalele din ţară, solicitând acordarea drepturilor legale ale angajaţilor din sănătate, se menţionează într-un comunicat remis de organizaţia sindicală.

“În cadrul acestei acţiuni vom ‘colinda’ instituţiile esenţiale din România, respectiv Guvernul, Parlamentul şi Preşedinţia, rostindu-le ‘Pluguşorul suferinţei lucrătorilor din sănătate’ şi urându-le înţelepciune în acordarea urgentă a drepturilor legitime ale profesioniştilor din sănătate. ‘Colindul’ va fi susţinut de toate categoriile de lucrători din sănătate, ‘urăturile’ acestora făcându-se auzite din toate spitalele publice din ţară”, se precizează în comunicat.

Acţiunea de protest, intitulată Mitingul naţional al lucrătorilor din sănătate, va începe la orele 10:30 în Piaţa Victoriei, iar de la orele 12:30 se va muta la Palatul Cotroceni şi ulterior la Palatul Parlamentului.

Federaţia “Solidaritatea Sanitară” din România anunţă că a decis să apeleze şi la acţiuni de protest în spitale simultan cu cele din stradă deoarece modalitatea în care au fost stabilite interdicţiile actuale împotriva pandemiei vizează restricţionarea dreptului de a protesta, guvernanţii utilizând în acest caz măsurile de protecţie împotriva pandemiei ca armă de luptă împotriva dreptului lucrătorilor de a-şi promova interesele.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share