Soluție : Deșeurile Capitalei, duse în alte județe - Focus Prima TV

Soluție : Deșeurile Capitalei, duse în alte județe

Digi24

Coșmarul gunoaielor din Sectorul 1 pare a fi unul fără sfârșit! Ministrul Mediului, primarul general Nicusor Dan, prefectul Capitalei, primarul Clotilde Armand și edilii de la sectoarele 2, 3 și 6 au stat astăzi la aceeași masă pentru a găsi soluția ca sectorul 1 să nu devină o bombă biologică. Salvarea ar putea fi fondurile europene, bani cu care să fie făcută o nouă groapă de gunoi. Până la accesarea lor însă, perspectiva este sumbră: oamenii vor sta cu munții de deșeuri în fața caselor.

După aproape 3 ore de discuții aprinse, speranțele locuitorilor din sectorul 1 al Capitalei de a scapa de muntii de gunoiae care tronează pe străzi… au fost puse în așteptare. Chiar și primarul Clotilde Armand recunoaste acest lucuru.

Primarul general al Capitalei spune că se vor accesa bani europeni pentru a crea locuri pentru depozitarea gunoaielor.

Asociatia de dezvoltare intercomunitar aar trebui să fie înființată în august. Însă ar putea dura câteva luni până când noile locuri de depozitare vor fi funcționale

Acum în București există o singură groapă care depozitează deșeurile din toate sectoarele. Prefectul susține că este avută în vedere inclusiv modificarea legislației privind depozitarea gunoaielor astfel încât să fie permisă depozitarea lor și în altă parte decat pe raza unității administrative teritoriale.

Total
0
Shares
Total
0
Share