Spania, rată de vaccinare de 90% - Focus Prima TV

Spania, rată de vaccinare de 90%

Italia și Spania sunt două dintre țările puternic afectate de pandemie anul trecut. Acum însă gradul mare de vaccinare a făcut ca mult mai puțini oameni să aibă nevoie de spitalizare. Totodată, autoritățile din Italia și Spania nu s-au ferit deloc să aplice măsuri dure. Care dau roade.

Cu o rată de vaccinare de 90 de procente , Spania începe să se facă bine. Iar acest lucru se vede cel mai clar la Terapie Intensivă. La spitalul din Castellon, de exemplu, doar cinci pacienți depind de aparate pentru a respira.

Trendul se menține descendent la Terapie Intensivă de două luni.

Spania închide acum și spitalele de campanie.

În ultima perioadă, campania de comunicare i-a țintit pe cei nehotărâți în privința vaccinării. Printre ei, și români.

Chiar dacă sunt vaccinați cu schemă completă, spaniolii nu renunță la precauție.

Și Italia, cea mai afectată țară din Europa în primul val, revine ușor, ușor la normalitate. Roma este din nou plină de turiști. Iar spitalele tot mai goale, datorită formelor ușoare de boală

Ca să evite sufocarea sistemului sanitar și viețile pierdute, autoritățile italiene nu s-au ferit să aplice măsuri dintre cele mai dure. Cu orice risc electoral

Certificatul verde este obligatoriu și la intrarea în restaurante și magazine, precum și la obiectivele turistice. Datorită numărului mare de vaccinați, Italia a renunțat însă la obligativitatea purtării măștii în spații deschise.

Total
0
Shares
Total
0
Share