Specii ameninţate, în pericol din cauza unui incendiu de vegetaţie activ în Australia de Sud – Focus Prima TV

Specii ameninţate, în pericol din cauza unui incendiu de vegetaţie activ în Australia de Sud

Un refugiu vital pentru speciile ameninţate care trăiesc pe o insulă din statul Australia de Sud este ameninţat de un incendiu de vegetaţie, relatează joi agenţia Xinhua.

Unităţi pentru stingerea incendiilor din cadrul Serviciului de Pompieri din Australia de Sud (CFS) au fost desfăşurate miercuri în Kangaroo Island (Insula Cangurilor), la sud-vest de Adelaide, unde un incendiu de vegetaţie ameninţă o regiune de tufăriş care a rămas neafectată de flăcările din ”Vara Neagră” din 2019-2020.

Regiunea este considerată un refugiu pentru diversitatea speciilor sălbatice din Kangaroo Island după ce peste peste 200.000 de hectare de teren – aproape jumătate din insulă – au fost mistuite de flăcări în timpul ”Verii Negre”, inclusiv 96 de procente din rezervaţia Flinders Chase National Park.

Zona afectată de incendiu găzduieşte exemplare de dunnart din Kangaroo Island, de papagal negru lucios şi de bandicoot sudic brun, toate acestea fiind specii ameninţate cu dispariţia, care şi-au pierdut porţiuni semnificative din habitatele lor în sezonul 2019-2020.

”Acesta este cel mai rău scenariu pentru acel tufăriş. De asta ne-am temut toată vara”, a declarat miercuri pentru The Guardian Pat Hodgens, membru al grupului de conservare Kangaroo Island Land for Wildlife.

Hodgens a precizat că în cazul în care flăcările se extind ”pierdem ultimul refugiu pentru toate aceste specii ameninţate din vestul Kangaroo Island”.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share