Speranță pentru România – Focus Prima TV

Speranță pentru România

Eroii din prima linie din întreaga țară au decis să se vaccineze azi și să le dea un exemplu tuturor românilor care încă sunt sceptici când vine vorba de vaccinul pentru COVID19. Timp de 10 luni personalul medical a așteptat acest vaccin și bucuroși spun că au participat la un moment istoric.

La Suceava, prima persoană vaccinată din județ a fost șefa secției de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență. Medicul MonicaTerteliu a avut de două ori Covid însă… nu a dezvoltat anticorpi. Acest fapt, spune ea, a determinat-o să se vaccineze fără vreo reținere, pentru a duce mai departe bătălia şi.. pentru a-i ajuta pe pacienţi.

Tot la Spitalul Județean din Suceava s-a vaccinat, între primii 50, și o studentă de la Medicină, voluntară de numai o lună pe secția COVID. Raluca Savu, s-a numărat printre curajoși pentru că la Suceava, aproape 70% din personal a refuzat să își administreze vaccinul în primă fază.

La Constanța primul vaccinat anti-COVID a fost medicul Sorin Rugină, decanul de vârstă al epidemiologilor de la malul mării. Profesorul Rugină are 70 de ani și a prins și ultima mare campanie de vaccinare naționala din anii 7o, când România a eradicat variola.

Profesorul universitar Sorin Rugină a împărțit primul flacon de vaccin cu alți 4 medici ai Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța.

Pe rand, medici, asistente medicaledar si infirmiere, medici rezidenti si brancardieri au intrat in cele două încaperi special amenajate pentru administrarea vaccinului.

Primul medic vaccinat anti-covid19 la Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova are 69 de ani. Este șef de secție al clinicii de infecțioase adulți și cel mai în vârstă dintre cei cinci medici care au fost vaccinați azi la spitalul din Craiova.

La Brașov au ajuns 100 de doze. Prima persoană vaccinata a fost doctorul Andreea Moldovan.

La Cluj, medicul Diana Miclăuș coordonează secția ATI 2 de la Spitalul de Boli Infecțioase. A fost, încă din martie în prima linie, a intubat pacienți, a stat ore în șir lângă ei, iar astăzi s-a numărat printre primii care s-au vaccinat.

Alte 10 milioane de doze vor ajunge în țara noastră până în luna iunie a anului viitor.

Total
0
Shares
Total
0
Share