Spionii din Rusia și Belarus își unesc forțele împotriva Occidentului. Înregistrare nouă cu Roman Protasevici, la televiziunea de stat - Focus Prima TV

Spionii din Rusia și Belarus își unesc forțele împotriva Occidentului. Înregistrare nouă cu Roman Protasevici, la televiziunea de stat

Agențiile de spionaj din Rusia și Belarus au anunțat joi că și-au unit forțele pentru a ține piept activităților occidentale „distructive”, demers care intervine după sancțiunile care au fost luate de Uniunea Europeană împotriva regimului de la Minsk, în urma deturnării unui avion în scopul arestării jurnalistului disident Roman Protasevici, aflat la bord.

Guvernele occidentale și-au exprimat indignarea și au descris acțiunea Minskului drept „act de piraterie aeriană” și „terorism de stat”, iar companiilor aeriene din Uniunea Europeană li s-a cerut să evite spațiul aerian al Belarusului. Rusia, în schimb, a fost alături de aliatul său de la Minsk.

Serghei Narîșkin, șeful SVR, serviciul de informații externe al Federației Ruse, s-a întâlnit cu omologul său din KGB (serviciul de informații al Belarusului), Ivan Tertel, și au convenit, „în spiritul tradiționalelor relații frățești”, să conclucreze pentru a contracara activitățile distructive ale Occidentului, care vizează „destabilizarea situației politice și socio-economice din Uniunea Statală”, precizează SVR într-un comunicat transmis joi. Uniunea Statală se referă la tratatul bilateral de integrare pe care cele două țări l-au semnat din 1999.

Total
0
Shares
Total
0
Share