SPITALE FĂRĂ AUTORIZAŢIE – Focus Prima TV

SPITALE FĂRĂ AUTORIZAŢIE

Dintre cele 21 de spitale din Iaşi, doar 9 au autorizaţie de securitate pentru incendiu, iar în Cluj mai mult de jumătate funcţionează la fel. Şi asta pentru că există sute de clădiri care sunt construite înainte de 89 şi, în acest caz, legea nu le impune o autorizaţie.

Incendiul de la spitalul CFR din Cluj a scos la iveală detalii halucinante. Sute de clădiri din România în care funcţionează clinici şi spitale nu au autorizaţii de securitate pentru incendii. Motivul? Sunt construite înainte de 89. Spitalul din Cluj, de exemplu, funcţionează într-o clădire veche de 136 de ani. 

Aproape unul din două spitale din România nu au astfel de autorizaţii pentru că îşi desfăşoară activitatea în clădiri construite înainte de anul 1989. Însă, atunci când se fac modificări, în saloane sau pe secţii managerii sunt nevoiţi să solicite astfel de autorizări, vitale pentru pacienţi şi medici.

Şi la Iaşi situaţia este similară. În tot judeţul funcţioneaz? 45 de cl?diri cu clinici şi spitale iar dintre ele doar 9 construcţii sunt autorizate. De la începutul anului în Iaşi au fost descoperite aproape 400 de nereguli în avizele de incendii si s-au dat amenzi uriaşe. Pacienţii spun ca nu se simt în siguranţă în aceste spitale. Instalaţiile sunt vechi şi pot oricând să producă tragedii.

Total
0
Shares
Total
0
Share