Spitalele, bombe cu ceas. “Când nu poți evacua pacienții, că nu încap paturile pe ușă, te gândești că la incendiu sunt deja condamnați” – Focus Prima TV

Spitalele, bombe cu ceas. “Când nu poți evacua pacienții, că nu încap paturile pe ușă, te gândești că la incendiu sunt deja condamnați”

April 8, 2020, Lisboa, Portugal: Lisboa, 08/04/2020 – Decorreu hoje no Hospital de Santa Maria uma reportagem de como esta unidade hospitalar se transformou para acolher doentes com coronavírus covid-19.actividade de apoio numa enfermaria de pacientes covid entre os profissionais que estão em contacto com os doentes e os outro que estão fora da zona infectada ..(Orlando Almeida / Global Imagens).Lisbon, 04/08/2020 – Today there was a report on how this hospital was transformed to receive patients with covid-19 coronavirus at Hospital de Santa Maria.Hospital staff helps disinfect ambulance equipment. (Credit Image: © Atlantico Press via ZUMA Wire)

Spitalele din România sunt bombe cu ceas. Incendiul din secția AȚI de la Piatră Neamț, care a ucis zece pacienți, a scos la iveală dezastrul. La mai puțin de trei luni, o altă tragedie s-a produs la Institutul “Matei Balș” din Capitală. Problemele sunt multe și foarte greu de rezolvat. Au fost descoperite în urmă controalelor, consemnate în rapoarte și acolo au rămas. Peste 100 de spitale nu au autorizație ISU, pentru că, de exemplu, ușile sunt prea mici. 

Genoveva Cadar, medic primar ATI: “La spațiu e o mare mare problemă, din păcate, ani de zile ne-am înghesuit cât am putut, pe o suprafață mică cu număr mai mare de paturi și pacienți, iar acum e nevie de aparatură în jurul unui pat de n-ai loc să te miști și să-ți desfășori în condiții normale și de siguranță și de confort activitatea”.

Total
0
Shares
Total
0
Share